Söndagsskolan i Bottnaryd - Kungariket

På söndagar samlas gammal som ung till gudstjänst i våra kyrkor. Söndagsskolan eller Kungariket, som det heter i Bottnaryds Allianskyrka, fyller en viktig funktion för våra yngsta besökare eftersom man då har chans att ha roligt tillsammans med andra kompisar samtidigt som man kan växa i tron på Jesus Kristus.

Inget tillfälle är det andra likt utan programmet varierar från gång till gång. Ofta pratar vi om bibelberättelser på olika sätt men vi hittar på många andra saker tillsammans också. Ibland är vi inomhus och hittar på något pyssel eller lekar. Ibland är vi utomhus och njuter av Guds underbara natur medan vi hittar på något roligt. Ibland har vi ”Gott och Blandat” – då kan man välja utifrån mellan olika aktiviteter. Vi avslutar stunderna med en kort andakt och bön innan vi fikar tillsammans. På våren brukar vi åka på Barnkörläger som anordnas av SAU. Varje termin avslutas med en fest då det brukar vara en hel del happenings. Vi medverkar även vid gudstjänsterna i kyrkan vid olika tillfällen vilket är ett bra tillfälle att fira gudstjänst tillsammans över generationsgränserna. Vi medverkar då med olika inslag såsom quizz, sång, bildspel, drama, dans etc.

Syftet med Kungarikets samlingar är att erbjuda de barn som kommer till kyrkan tillfälle till ett positivt möte med församlingen och de människor som finns där som kan leda till en livslång tro på Gud.
Alla barn från tre års ålder är välkomna att fira gudstjänst tillsammans med oss i söndagsskolan och Kungariket!

Dessa söndagar träffas vi våren 2019:

3/2
10/2
17/2
3/3
10/3
17/3 Familjegudstjänst i Ryd
24/3
31/3
7/4 Ute
14/4
21/4
28/4 Till Skällingsö
5/5
12/5

Hanna Stråle

Ungdomsledare, anställd på 100%

0707-330541
hanna.strale@bottnarydallians.se

Mer under Barn och ungdom