Tänk vad fort livet kan förändras - En intervju med Lalle och Maggan Andersson

För lite mer än ett halvår sedan drabbades allas vår Maggan av något som kunde kostat henne livet. Läs mer om hur detta påverkat och stärkt paret Andersson.


Lars-Anders eller Lalle som alla känner honom som är uppvuxen i Älgafall.
Han var medlem i Beths Alliansförsamling och blev övertalad av en kusin att börja i söndagsskolan bara tre och ett halvt år gammal. När man sedan startade UV-kåren – på lördagar kl 4 (!) – och UV-läger var Lalle inte sen att haka på. Men det fanns också en tonårsgrupp som i en källarlokal i Beth tillverkade saker som såldes på auktioner som traditionsenligt hölls på trettondagsafton under många år.


Margareta eller Maggan som vi alla känner henne är uppvuxen på Kohult (precis utanför Bottnaryd) och började också med söndagsskola i tidiga år. Så småningom hakade även Maggan på UV kåren och åkte även hon på UV-läger. Detta gjorde att Maggan och Lalle träffade varandra ofta i kyrkan under ett antal år. På frågan om vem som såg den andre först (eller som dagens ungdomar säger ”fråga chans”) så blir man lite osäker. De första känslorna uppstod nog hos båda efter ett julspel när man tillsammans som UV:ar spelade Josef och Maria. Man blev duktigt retade för detta och i efterhand har man misstänkt att Dan W hade ett litet försynt finger med i spelet..?..:) De började vara tillsammans som 18-åringar.