Du är här:Start > Media

Henrik Lundström

Laura, Maja och Henrik

Faktaruta

Namn

Henrik Lundström

Ålder

35 år gammal

Familj

Hustru Laura,dottern Maja och ett syskon som kommer i mitten av juli

Kommer från

Bäckseda utanför Vetlanda

Bor nu

I Huskvarna men kommer att flytta till Bottnaryd (söker hus!)

Syskon

Äldst i en syskonskara av 3 pojkar, Mattias 2 år yngre och Samuel 8 år yngre

Intressen

Sport – speciellt att titta på! Ser fram emot att få besöka t.ex Bottnaryds-kastet.
Familjen och vänner tillhör också Henriks intressen

Favoritmat

Tycker speciellt om grillat – gärna året runt. Couscous är det enda som inte går ner så bra.
Blir Henrik bjuden på kakor så är kombinationen choklad och jordnötter det enda som i så fall tar emot.

Henrik Lundström flyttade tidigt till en liten ort kallad Nye utanför Vetlanda, gick på gymnasiet och läste el och elektronik (något som redaktören speciellt uppskattar…). Därefter Södra Vätterbygdens Folkhögskola (bibellinjen) för att 1999 starta en ungdomsledartjänst i vår församling i Bottnaryd. 2003 började den fyraåriga pastorsutbildningen på Korteboskolan. Sista året gjorde Henrik sin praktik i Allianskyrkan i Huskvarna. Efter halva praktiktiden kom man fram till Henrik inte fick sluta efter praktiktiden utan erbjöds att arbeta i församlingen – något han gjort sedan 2007.

Under studietiden upptäckte Henrik en söt flicka från Olofström kallad Laura – men det tände inte riktigt till utan tiden gick och det var först via en gemensam kompis som de träffades på nytt och kärleken tog fart på allvar. Henrik och Laura gifte sig 2009 och fick Maja 2013.


På frågan om hur Bottnaryd kommer att märka att Allianskyrkan fått en ny pastor svarar Henrik ödmjukt att han hoppas det inte märks så stor skillnad eftersom Allan varit en så bra pastor. Henrik betecknar sig själv som ganska lugn och kommer att lyssna in församlingen och lära känna dess medlemmar innan han tar några större initiativ. Den verksamhetsdel inom kyrkan som intresserar lite extra är givetvis ungdomsarbetet men intresset kretsar även mycket kring själva gudstjänsterna och då både före som efter mötena.


Henrik tror att startsträckan kommer att bli kort för att komma in i församlingen eftersom han redan känner många sedan förra perioden i Bottnaryd – men det har kommit till nya medlemmar som han ser fram emot att få lära känna.
Laura, som inte bott i Bottnaryd förut, hoppas få många nya vänner och skulle uppskatta besök, gärna av andra mammor, under den kommande föräldraledigheten. På frågan om vad som intresserar henne i församlingsarbetet så är det speciellt det diakonala arbetet som hon brinner för – tror vi har en ny medlem i Diakonigruppen (red anm).


Avslutningsvis så söker vårt pastorspar ett boende – ett hus inne i Bottnaryd i gott skick som inte behöver rustas upp så mycket. Finns det någon som har ett tips så tas detta emot med stor tacksamhet. Paret ser nu fram emot att få komma till Bottnaryd och få komma in i församlingsarbetet. Vi i Bottnaryd önskar Henrik med familj hjärtligt välkomna hit och kommer att göra allt för att de ska trivas här!